Zonnen gezond?!?

Als professionele speler uit de zonnebranche, adviseren en informeren wij u omtrent het gebruik en risico’s van onze apparatuur. Regelmatig verschijnen er tegenstrijdige nieuwsberichten omtrent het gebruik van zonne-apparatuur. Graag willen wij u inzicht geven in de huidige stand van zaken omtrent verantwoord zonnen:

“Kun je bij SunCare volledig verantwoord zonnen?”
“Ja!” luidt het antwoord onomwonden. Sinds 2007 heeft de Europese Unie een veiligheidsnorm voor zonnebanken vastgesteld. Deze houdt in dat zonnebanken niet méér UV-straling mogen afgeven dan men maximaal krijgt aan de kusten van de Middellandse Zee tussen 12.00u en 14.00u in het zomerseizoen. Deze straling wordt uitgedrukt in de term : 0,3Mwa. Deze norm geldt ook voor Nederland. Uiteraard is deze waarde bepaald aan de hand van jarenlang onderzoek, studies en aanbevelingen aan de EU. Een verantwoorde en veilige ratio dus! Verder dient er ruim voldoende informatie beschikbaar te zijn voor onze klanten. Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom om bij SunCare professioneel te komen zonnen.

Al onze zonneconsulenten worden opgeleid en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent het gebruik van onze apparatuur en wetgeving. Zo krijgt u altijd een advies op maat teneinde verbranding van de huid te voorkomen. In combinatie met onze volledig aangepaste apparatuur, zont u dus altijd op een verantwoorde wijze. Een veilig gevoel!

“Kan de zonnebank enge ziektes veroorzaken?”
“Nee”, er is geen enkel, recentelijk wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat er een verband bestaat tussen het regelmatig gebruik van zonne-apparatuur onder de nieuwe Europese 0,3 Norm en het ontstaan van melanomen op de huid. Sterker nog: de Europese Unie heeft haar bevindingen én deze 0,3 norm gebaseerd op de meest recente studies die verantwoord zonnen op alle apparatuur moet waarborgen. De EU bewaakt immers de volksgezondheid van alle consumenten in Europa.

Steeds meer recente onderzoeken tonen bovendien aan dat het gebruik van zonnebanken een positief effect heeft op de aanmaak van Vitamine D en daarmee direct bijdraagt aan kankerpreventie! In aanvulling op het eten van vette vis, supplementen of de gewone buitenzon, zou het regelmatig gebruik van kunstmatig UV-licht in zonne-apparatuur zelfs zeer significant bijdragen aan het voorkomen van diverse kankersoorten, specifiek te weten:borst, prostaat en darmkankers. Bron: European Journal of Cancer Prevention. Hierin wordt door specialisten van o.a. het Haga ziekenhuis te Den Haag en de Universiteit van Rotterdam benadrukt dat: “de publieke opinie ten opzichte van de effecten van UV licht, achterligt op de huidige medische wetenschap”

“De positieve eigenschappen van regelmatige blootstelling aan UV-straling van de buitenzon of onder de zonnebank worden nog te weinig belicht in de vorm van informatieverstrekking aan het grote publiek” aldus Ad Brand van het Sunlight Research Forum.

Dr Holick is mogelijk de meest vooraanstaande expert op het gebied van de invloed van zonlicht (buitenzon danwel kunstmatig) en het verband tussen het ontstaan en voorkomen van diverse ziektebeelden. Denk daarbij niet alleen aan kankers, maar ook aan influenza, MS en Parkinson. In onderstaande video belicht hij het belang van zonlicht op het tekort aan Vitamine D én de daarmee samenhangende te voorkomen ziektebeelden en bijbehorende percentages.

U kunt altijd terecht met vragen bij onze zonneconsulentes. Ook kunt u uw vragen schriftelijk stellen via email: info@sun-care.nl